Niestety nie mamy produktów spełniających Twoje kryteria.

Horolezecká obuv je specializovaná kategorie obuvi určená do extrémních podmínek na stezkách v horách. Jedná se o boty určené především pro profesionály, horské záchranáře, horolezce a milovníky extrémních výletů do hor.

Na rozdíl od standardních lezeček mají vysokohorské boty vysokou tepelnou izolaci, která chrání před mrazem, sněhem a dalšími nebezpečnými povětrnostními vlivy. Většina modelů je vybavena speciálními membránami nebo termopeřím, které navíc zvyšují izolaci, zabraňují promrzání nohou a déle udrží teplo.

Vysokohorské boty jsou také obuví s vysokou třídou tuhosti, navrženou tak, aby poskytovala potřebnou stabilitu a bezpečnost na strmých a obtížných stezkách. K jejich výrobě se používají různé druhy plastů, které železu zajišťují tuhost, stabilitu a odolnost – i v těch nejextrémnějších povětrnostních podmínkách.

Vysokohorská obuv je také obuv s vysokou odolností proti opotřebení a mechanickému poškození, což je při dlouhém a náročném pochodu v horách nesmírně důležité. Jejich podešev a svršek jsou vyrobeny z materiálů, které se vyznačují vysokou životností, nízkým opotřebením a odolností vůči vnějším faktorům.

Kvalitní vysokohorská obuv je investicí na roky, která vám umožní vychutnat si jedinečný zážitek z překonávání horských štítů. Při výběru modelu stojí za to věnovat pozornost tuhosti svršku, izolačním membránám, protiskluzovým vlastnostem podešve a úrovni amortizace. Jen díky správně zvolenému páru bot si budete moci užít bezpečný a pohodlný výstup na vrchol.