Boty z kategorie spike jsou obuví, kterou by měl mít ve svém šatníku každý profesionální sportovec. Díky speciálním vložkám s otěruvzdorným materiálem poskytují stabilitu a přilnavost k zemi při běhu nebo skákání.

Špičkové boty se nejčastěji používají při sprintových bězích, na vzdálenosti od 100 do 400 metrů. Hroty vám umožní běžet ještě rychleji díky větší přilnavosti k zemi. Je důležité zvolit správnou délku hrotů v závislosti na typu podkladu – tartanová podlaha vyžaduje kratší hroty než tráva.

Z bot s ostny mohou těžit nejen profesionální sportovci. Pro běžce, kteří mají rádi výzvy, jsou dobrou volbou i boty s hroty. Je však třeba připomenout, že nošení těchto bot může být poněkud nepohodlné a běh na několik desítek metrů nedokáže z neamatérského běžce udělat sprintera.

Nejdůležitějším prvkem při výběru špičatých bot je přizpůsobení nohy. Boty by měly být pohodlné a neabrazivní a zároveň poskytovat přiměřenou oporu chodidlu při běhu. S výběrem správné obuvi vám může pomoci profesionální prodejce v prodejně sportovních potřeb.

Suma sumárum, boty z kategorie spike jsou perfektní obuví pro profesionální sportovce, kteří chtějí při běhu dosahovat ještě lepších výsledků. Pro běžecké nadšence, kteří mají rádi výzvy, nejsou tyto boty nepřekonatelné, ale stojí za to pamatovat na správný výběr a odborné poradenství.